בלון חמצן הוא ציוד רפואי שמיועד למוסדות רפואיים או לאשפוז ביתי. עבור חולים רבים בלון החמצן הוא אביזר מציל חיים, שמסייע להם לנשום. אז אילו סוגים של בלוני חמצן קיימים, מה הם היתרונות והחסרונות שלהם, ואילו אביזרים נלווים קיימים?
מי זקוק לבלוני חמצן?
בלון חמצן מיועד עבור מי שמתקשה לנשום בכוחות עצמו, וזקוק לתוספת חמצן. בלון חמצן אוגר בתוכו חמצן מועשר, ומזרים אותו באמצעות מסכה או משקפיי חמצן ייעודיים.
אילו סוגים של בלוני חמצן קיימים?
בלון חמצן שמיועד לשימוש בבית המטופל
עולם הציוד הרפואי הופך ליותר ויותר מגוון עם השנים, על מנת לענות על מגוון צרכים שונים של המטופלים והמטפלים כאחד. בלוני החמצן מגיעים בגדלים שונים ומיועדים לשימושים שונים. למשל בלון חמצן לשימוש ביתי יגיע ברוב המקרים בגודל של 3-5 ליטרים. המטופלים שנמצאים באשפוז ביתי זקוקים לבלון החמצן, שניתן למילוי חוזר. בלון החמצן עשוי מאלומיניום, מה שמבטיח שניתן יהיה להחזיק את החמצן באופן בטיחותי גם בסביבה הביתית.
בלון חמצן שמיועד לשימוש בבית חולים או במוסד רפואי
בניגוד לבלוני החמצן הבייתים שעשויים מאלומיניום, בלון חמצן תעשייתי עשוי ברוב המקרים ממתכת. הסיבה לכך היא שהמיכל יכול להגיע לגודל של 40 ליטר, עליו להיות עמיד על מנת שתהיה אפשרות להזיז את הבלון ממקום למקום. ניתן למלא את בלוני החמצן הבייתים מתוך בלון החמצן הגדול. מילוי בלוני החמצן יתבצע רק על ידי אדם המוסמך לכך, על מנת להימנע מפיצוץ או מתקלות.
לצאת מהבית עם בלון חמצן
יציאה מהבית עם בלון חמצן יכולה להיות מאתגרת, ולכן חשוב לבחור היטב את בלון החמצן. על מנת לצאת עם בלון חמצן מהבית יש להיעזר בעגלה או תיק ייעודי שנושאים אותו. במידה ואתם מתכננים לצאת עם בלון החמצן מהבית כדאי לבחור בגודל שניתן לשאת בקלות. קיימים בלוני חמצן גדולים וכבדים שהם יותר מסורבלים לנשיאה, ולכן כדאי לקחת זאת בחשבון טרם הרכישה.
בחנות הציוד הרפואי היועצים יוכלו אפיין יחד אתכם את הצרכים שלכם, ולבחור בבלון החמצן המתאים ביותר. ההמלצה היא לצאת עם בלון החמצן לגיחות קצרות, ולהימנע ממקומות צפופים שעלולים להקשות על ההתניידות עם העגלה.
אביזרים נלווים
קיימים לא מעט אביזרים נלווים שמגיעים עם בלון החמצן.
- וסת לבלון חמצן – בחנות הציוד הרפואי יתאימו לבלון שבחרתם וסת מתאים, עם החיבור הנכון. הוסת מאפשר לוסת את רמות החמצן, ולהקפיד על המינון המומלץ כפי שהמליצה הרופאה המטפלת.
- שעון ייעודי – יש לחבר לשעון את משקפי החמצן או המסכה, ולכוון אותו בהתאם להנחיות.
- הומידיפייר – הומידיפייר (מהמילה Humidity – לחות) מרטיב את החמצן היבש, שמותיר תחושה של גרון יבש אצל המטופלים. החמצן עובר דרך הבקבוק, ובכך צובר לחות, ונותן תחושה נעימה למטופל.
בחירה בבלון חמצן באיכות הגבוהה ביותר
בכל הנוגע לבריאות שלנו, אסור להתפשר, וחשוב להקפיד לבחור בלון חמצן באיכות הגבוהה ביותר. וודאו שבלון החמצן עומד בתקנים ובסטנדרטים המחמירים, על מנת לשמור על הבטיחות שלכם, ולהנות מהמחמצן באיכות הגבוהה ביותר. בנוסף, כדאי לבחור בחברת ציוד רפואי שמעניקה אחריות מלאה ושירות מקצועי.